Hoppa till innehåll

Stugvärd i Tjäktjastugan

DSC_9995

Stugvärdsuppdraget, som denna gång blev ett kortare inhopp, har vari riktigt kul och på ännu en fantastisk stugplats. Det som framförallt sticker ut är möten och samtal med alla gäster som kommer från hela världen. Under det dygn vi hade som mest gäster, 45 stycken på 22 bäddar, räknade jag in 9 olika nationaliteter.

Till 90 % kommer gästerna från andra länder än Sverige. Att få höra deras berättelser om vandringen hit, ta del av deras upplevelser och ta emot den positiva återkoppling vi fått på såväl Tjäktjastugan som plats som vårt värdskap som stugvärdar kommer jag ha med mig för alltid.  Tillsammans med gästerna har vi sett till att stugan hållits ren och fin, huggit ved, hämtat vatten, städat toaletter osv. I Tjäktja är besökstrycket ganska hårt även på dagen med daggäster och övernattande gäster som kommer tidigt men en av oss har de flesta dagar kunnat vara ute på tur 3-4 timmar. Elin och jag har turats om varannan dag och hunnit uppleva omgivande bergstoppar och dalgångar under vandrings och löpturer.  Toppen av Tjäktjatjåkka har en fantastisk utsikt in mot Kebnekaiseområdet och är relativt lätt att ta sig upp på från stugan.

Kommer gärna tillbaka till Tjäktja igen.

DSC_9916DSC_9904DSC_9895DSC_0018DSC_0009

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: