Hoppa till innehåll

HEJ NU ÄR JAG TILLBAKA

Efter en lång tystnad på bloggen är det nu dags att berätta vad som hänt sedan sist. 

Efter vikariatet som sportchef i Grövelsjön och stugvärdsuppdraget i lappland har det hänt en del saker. 

Från den 1 november bor jag, min fru Elin och vår hund Lukas i i vår stuga vid foten av fjället. Vi har sålt radhuset i Gävle och blivit de första bofasta i Fjätervålen.  För att kunna bo här har vi fixat en tvättstuga samt planerat marken så att vi har plats för både vår husbil och Subarun. 

Bilden kan innehålla: himmel, träd, utomhus och natur
Janne som äger traktorgrävaren fixar yta för parkering samt en yta för en framtida förrådsbyggnad

Men varför har vi flyttat kanske någon frågar sig? 

Under vikariatet som sportchef på Grövelsjöns fjällstation så blev jag erbjuden tjänsten och tackade självklart ja till det.  Min tjänst på Lantmäteriet avslutade jag den sista oktober och sedan 1 november jobbar jag alltså som Sportchef på Svenska turistföreningens fjällstation i Grövelsjön. Du kommer självklart ta del av mer från detta på denna blogg.

Bilden kan innehålla: himmel, utomhus och natur
Fredags skridsko på Stor-Harundasjön några kilometer från där vi bor. 12-15 cm svart kärnis på de delar jag rekade.

Här i norra Dalarna har det under senaste veckan varit kallt. I morse var det – 17 grader när Elin kom till sitt jobb i Särna. Ja just det Elin har också nytt jobb som sjuksköterska i Särna men har också andra spännande saker på gång som jag kanske berättar mer om längre fram.

Kylan och att det inte kommit snö gör att vi sedan ett par dagar tillbaka har grymma skridskoisar på flera av sjöarna. Idag blev det en härliga skär på Stor Harundasjön som ligger några kilometer från där vi bor. Den svarta isen var klädd med vackra små frostformationer och isen var mellan 12-15 cm på de ställendär jag borrade för att mäta. Härlig känsla att glida omkring till solen tippade ner bakom Nipfjället.

Var nyfiken och se till att komma ut och röra på dig i naturen. 

Fjällhälsningar Lars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: