Hoppa till innehåll

TID

På Wikipedia kan man om tid läsa följande. ”Tid är en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som har skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare, det vill säga ge en ordnad följd, en sekvens, av händelser”.

Under flera år har jag levt med mottot ”mer tid i skog och fjäll” som ett sätt att fokusera, göra det enklare att välja och självklart också med förhoppningen att det ska leda till just mer tid utomhus i skogen och på fjället. Nu sitter jag i soffan i vår stuga vid foten av fjället och tänker på just detta om tiden och hur jag använder min tid. Sedan november 2018 bor vi i stugan och en betydligt större del av min tid spenderas idag utomhus. Men liksom alla andra går ju några timmar åt till sömn, matlagning, handla, kontorsjobb osv.

Att ha makten över din sin och förmågan att medvetet välja hur du använder den är helt avgörande för hur ditt liv kommer ta sig ut. Vad är ett liv om inte en massa tid.

Idag ger jag en del av min tid till Svenska Turistföreningen och i utbyte får jag betalt i pengar. Jobbet som sportchef och guide är dock något jag verkligen tycker om och det ger mig möjlighet att få vara ute och ofta tillsammans med människor som liksom jag uppskattar det och har valt att lägga en del av sin tid på just det.

Hur har du valt att använda din tid och vad behöver du lägga tid på för att känna dig nöjd och tillfreds? Behöver du göra några förändringar hur du använder din tid? Vad hindrar dig från att använda tiden som du vill? Använder du alla timmar som du faktisk kan påverka på rätt sätt för dig?

Dessa frågor ställer jag till mig själv och kommer ständigt på mer som jag kan göra för att påverka den tid jag har och hur jag kan fördela mer av dygnets 24 timmar till något som verkligen skapar värde i mitt liv.

Frihet är att ha möjligheten att välja var du lägger din tid på och det du lägger din tid på kommer bli det liv du tittar tillbaka på. Så lär av din historia, planera hur du vill använda din tid och sätt sedan igång att göra just det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: