Hoppa till innehåll

Från en stuga vid fjällets fot

Våren är här på allvar hos oss i Fjätervålen och Grövelsjön med omnejd. På kalfjället smälter snön undan fort och vattnet skvalar nerför fjällsluttningarna. I skogen är det fullt liv med alla fåglar som strider om eller försöker locka till sig en partner.

De dagar jag kör bilen mellan Fjätervålen där vi bor och jobbet vid Grövelsjön fjällstation har jag vid varje tillfälle de senaste veckorna sett såväl Orrar som Tjäder. Runt Fjällstatioen har det varit fullt med Ripor och igår hemma vid Fjätervålen hörde jag de första Bergfinkarnas typiska läte.

Skidor, pjäxor och stavar har ersatts med vandrarkängor och löparskor. Målet denna försommar är också att det ska bli en del fiske i de fantastiska vatten som finns här.


Nu när fjällstation stängt för säsongen och en minst sagt hektisk vinter är över är det dock en bra tid att reflektera över flytten vi gjort från stadsliv till en stuga vid foten av fjället. Mottot som styrt våra val de senaste åren ”Mer tid i skog och fjäll” är nu en verklighet vi lever i fullt ut. Snart är jag ledig några dagar och då tänker jag lägga tid på att både njuta av nuet, göra turer i närområdet, träna men också fundera vid en lägereld med kokkaffe där tankar kan få tänkas klart, nya idéer få tid att utvecklas och kanske kan några nya mål och planer sättas.

Kategorier

Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: