Hoppa till innehåll

Fjällskogen

Just nu när snön smält undan, vattendragen porlar från vårflodens smältvatten, fåglarna letar partner är en favoritperiod för vandringsturer i skogen. Bor man som vi gjort tidigare och även nu i Brunbjörnsmarker så är chanserna goda att hitta spår eller kanske få en skymt av de skygga djuren.

Vi skymtar då och då kända fjällstoppar genom den glesa skogen. Här ser vi Städjans välkända fjällrygg.

Jag, frun och vår hund Lukas följer stigar, skogsvägar men väljer också att vandra delar av vår tur i helt obanad skogsterräng. Här runt vårt hem i Fjätervålen är skogen för det mest lättvandrad och gles. Vi följer myrkanter, rundar en delvis isbelagd sjö.

Isarna smälter undan på sjöarna runt Fjätervålen.

En och annan Orre skrämmer vi upp under vår vandring men i övrigt inga djur. I skogen finns det dock gott om spår efter djur som varit här tidigare. Renhorn, spillning efter älg , orrar, tjäder mfl. Att ha en hund med sig gör också att vi hittar sådant som vi annars lätt skulle missa såsom benrester efter något djur.

Lukas stortrivs på våra skogsvandringar

Letandet efter spår av brunbjörn ger inget resultat denna gång men vår halvdagstur på delvis nya marker gav mersmak. Nyper mig fortfarande i armen om undrar om det verkligen är på riktigt att vi faktiskt bor här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: