Hoppa till innehåll

Vem är Lars?

Hej och kul att du just nu läser första meningen i det fösta inlägget som omfattas av projektet The Scandinavia Nature Expedition. Jag som skriver heter Lars Svanerud. Har funderat en del på hur man bäst presenterar sig på en blogg , som ju detta är, och kommit fram till att det är nog bäst att göra det lite snabbt så du inte blir uttråkad. Jag vill ju gärna att du ska hänga med på denna expedition, uppleva och lära tillsammans med mig.

Ok här kommer det.

Jag heter som sagt Lars Svanerud och är just nu 55 år. Om du är snabb så har du räknat ut att jag är född 1964. Föddes och växte upp gjorde jag i Stockholm i ett 50-talsområde som heter Blackeberg. Blackeberg har den stora fördelen att det finns massor av natur där. Ännu mer 1964 än det gör nu. Min upplevelse av uppväxten var att jag bodde i ett hyreshus som låg i skogen. Skogen bakom vårt hus hade stora ekar, gamla tallar, klippor och stora ormbunkar som man kunde ligga på rygg bland och titta upp mot det gröna taket. Gick jag igenom skogen kom jag fram till en liten sjö vars vatten via en bäck ledde till Mälaren. Skogen, den lilla sjön och

Mälaren var mitt hem men också alla de platser som fanns för sportaktiviteter i Blackeberg. Lite längre fram i unga tonår kom jag för fösta gången som jag minns till Norrlands skogar, strömmande vattendrag och berg. Via husvagnssemestrar på sommaren och skidsemestrar på vintern fick jag utöva mitt stora intresse för fiske, äventyr, längdskidåkning och utförsåkning.

Vi flyttade sedan norrut till Gästrikland och Sandviken där jag bara fortsatte med friluftsliv och sport. Och när jag tänker efter så har det ända fram till idag varit en grundsten i mitt liv. Oavsett allt annat som hänt med familj, barn, jobb, medgångar och motgångar så har friluftsliv och sport i naturen hängt med och många gånger räddat mig ur jobbiga perioder.

Idag bor jag med min fru Elin och vår hund i en stuga i skogen vid foten av Fjället Fjätervålen i norra Dalarna nära gränsen till Härjedalen och bara några få mil från gränsen till Norge. Sedan jag träffade min nuvarande fru så har vi tillsammans utforskat större delen av den Skandinaviska fjällkedjan, vandrat och skidat åtskilliga mil i skogar och på fjäll, klättrat på berg och vandrat över glaciärer. Under dessa år har vi lärt oss massor och träffat massor av härliga människor.

Jag jobbar på en STF Grövelsjöns fjällstation som sportchef och guide vilket innebär att jag ansvarar för alla våra aktiviteter på fjället samt att våra besökare får inspiration och information för egna turer. Att få jobba inom Svenska Turistföreningen är fantastiskt utvecklande, lärorikt och roligt. Älskar verkligen att möta gästerna, arbeta tillsammans med mina kollegor och ta med folk ut på fjället.

Ok detta blev inte så kort men du läser ju fortfarande vilket glädjer mig. Om du vill veta mer om mig och min bakgrund så hittar du lite fakta här.

I nästa inlägg kommer jag berätta mer om projektet The Scandinavia Nature Expedition. Håll ut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: