Storhogna högfjällshotell & spa

#boendeanläggningarifjällen

Vet inte riktigt varför vi aldrig varit på Storhogna högfjällshotell & spa tidigare. Vi har pratat om det i flera år men det har ändå inte blivit av. Nu när vi varit där är det ändå mer obegripligt. Storhogna Högfjällshotell & spa ligger i Härjedalen vid skidbackarna i Storhogna och i samma fjällmassiv som Klövsjö och Vemdalen. Aktiviteter i området på sommaren är tex vandring, fjälllöpning, fiske, golf och mtb. När vi besökte anläggningen i helgen var det framförallt dagstursvandrare vi stötte på. Själv hotellet är faktiskt vår reseanledning denna gång då vi på bilder sett deras spa och vinterträdgård. Vi passade självklart på att både springa och vandra på fjällområdet som är litet, lätt att hitta i och man är snabbt uppe på fjällplatån.

Men ganska snabbt efter turerna på fjället låg vi och plaskade i poolen, bubblade i det varma och sköna spabadet och hamnade sedan på terassen med öl och bubbel i handen. Vi hade ju redan vandrat 12 kilometer från Helags på förmiddagen och hade helt klart gott samvete att ägna massor av timmar till att bara vara. Rummet vi bokat var djurtillåtet med egen ingång från sidan men vissa av hotellets gemensamma sällskapsutrymmen är det också fritt fram att ha hunden med. Trevligt och rymligt rum med skålar och filt till hunden samt badrockar och tofflor till oss tvåbenta. Efter att ha njutit i spaet en bra stund bytte vi badrockarna mot andra kläder sjönk ner i en soffa i den häftiga inglasade trädgården. Här rinner en fjällbäck som kantas med stenar och stora träd vars grenar når upp till det glasade taket. Grymt trevlig plats att sitta och umgås på, inomhus fast med naturkänslan nära. Kvällen fortsatte med mystema och en härligt god middag med 3 rätter och goda viner innan det var dags för oss att att ta en kvällstur med Lukas och krypa ner i dubbelsängen. Hotellfrukost, hotellfrukost ja det är ju gott och mysigt men varför blir man mätt så fort ?

Tack och hej till Storhogna Högfjällshotell och spa. Vi tycker det var ett trevligt ställe att mysa på och med möjlighet att göra kortare turer området. Och eftersom det för oss bara ligger 2 timmar bort så blir det garanterat fler gånger. Men nu är det dags att planera in nästa fjällboende vi vill besöka. Något av de som håller öppet under oktober, vad ska vi välja?

Fjällområdet Vemdalen, Storhogna och Klövsjö

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: