WILDCAMP BARN OCH BARNBARN

Hej på er och kul att du tar del av innehållet på Lars Svanerud △ Fjällguide. Som många av er vet startade jag mitt egna lilla guideföretag under 2021 och sommaren 2022 är den första där jag helt står på egna företags ben. Precis som för renkalvarna då de föds på våren så är även mina företagsben lite vingliga och osäkra. Nyfikenheten hur livet som företagare är är dock stor och denna sommar har verkligen startat på bästa sätt med en rad uppdrag av olika karaktär. Jag älskar verkligen blandningen mellan att guida vuxna i Sarek och några dagar senare vara ute på wildcamp med en farfar och hans barnbarn. Då min huvudsakliga inriktning är skräddarsydda arrangemang så får jag frågor såsom tex.

– Hej vi skulle vilja hitta på något tillsammans med dig och vårt barnbarn på 10 år. Gärna lite vildmarksliv med fiske och kanske lite kortare vandring. Har du möjlighet någon gång under vecka 28?

Då jag är ett litet företag med bara mig själv som guide får jag tyvärr säga nej då flera ofta önskar samma perioder såsom tex veckorna 28-30. Med det kontaktnät jag har av andra guider så kan jag dock ofta föreslå en annan guide som jag har förtroende för och vet att de kan leverera rätt kvalitet.

Vad är då en skräddarsydd WILDCAMP kanske du undrar? I just detta uppdrag valde vi att vandra ut i naturen i den norra delen Dalarnas fjällnära skog för att komma bort från turistområdena, hitta fina fiskevatten och en bra lägerplats för tält. I upplägget inkluderas denna gång guidning, tält, fiskekort, möjlighet att låna fiskeutrustning och samtliga måltider. Vi vandrade kort, hade basläger, fiskade, eldade, lagade mat, pratade och utforskade närområdet runt vårt basläger. Tänk dig känslan att vara 10 år och göra en tacos med fisk du fångat själv och servera din farfar. Jag lovar att både barnbarn och farfar var stolta.

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: