VINTER CAMP STORRÖDTJÄRN FJÄLLSTUGA

Vinter Camp Storrödtjärn Fjällstuga

6 525 SEK PER PERSON
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 7-10 mars 2022
Plats: Grövelsjöfjällen, Dalarna

Vi vill erbjuda dig att följa med på sådant vi själva älskar att göra. Härlig och rolig turskidåkning med stora naturupplevelser i kombination med skönt stughäng med ett gäng trevliga människor och god mat är något som ligger oss varm om hjärtat.

Välkommen att hänga med till en av våra favoritstugor som faktiskt är den enda STF fjällstugan i Dalarna där vi bor tre nätter och utforskar området runt stugan på turskidor. Under kvällarna lagar vi tillsammans mat och delar berättelser med vararandra om livet, drömmar och allt annat som brukar komma upp när man umgås nära.

Vinter Camp Storrödtjärn fjällstuga riktar sig till dig som har vana från turskidåkning, vill uppleva rolig turskidåkning i en unik fjällmiljö och trivs med att umgås nära med andra som har samma intresse runt ett bord med god mat, levande ljus och en sprakande eld i kaminen.

PRIS PER PERSON
6 525 SEK

Program

Inför resan
Inför denna erbjuder vill samtliga deltagare att vara med på ett digitaltmöte cirka två veckor innan avgång. Har du inte den möjligheten kontaktar vi dig via telefon för att stämma av, informera och ge dig möjlighet att få svar på eventuella frågor. Inför denna tur får du råd om utrusning och vi hjälper dig gärna så att du har de bästa förutsättningarna.

Dag 1, startdag
Vi möts dag 1 vid STF Grövelsjön Fjällstation klockan 09:00 där vi delar ut gemensam utrustning samt mat som inte körts upp i förväg. Cirka 09:30 är vi redo att ge oss iväg på skidor mot Storrödtjärn stugan. Du behöver själv tillse din transport till Grövesjön samt boka eventuell övernattning inför dag 1. Sträckan vi ska skida denna dag är relativt lång med sina dryga 20 kilometer. Vi följer vinterleden och stannar på lämpliga ställen för fika och lunchraster. Terrängen är mycket varierande med allt från fjällskog, skidåkning över en sjö samt milsvida fjällvidder. Vid stugan välkomnas vi av stugvärden och tilldelas våra bäddar. Vi dukar upp snacks med torkad renkorv, ostar och lite annat gott , får upp värmen i kaminen och tillagar tillsammans vår middag som vi avnjuter i ljuset av stearingljus. Lugnet infinner sig snabbt och vi ser fram emot dagar med skidturer, stugmys, gemenskapen och god mat

Dag 2-3, Dagstursdagar
Vi startar dagen med att baka ett samiskt tunnbröd Gakkhu som används både till frukost och som en del av lunchmatsäcken. Vi njuter av stuglivet, lugnet och enkelheten. Vatten hämtar vi ute, ved och utedass finns i närliggande byggnad. Vi gör oss ingen brådska till frukost men utnyttjar självklart dagarna till att utforska närområdet på turskidor. Inom räckhåll finns bland annat Slagufjället, Töfsingdalens nationalpark och flera sluttningar som har lagom lutning för rolig utförsåkning på turskidor. Möjlighet finns också att prova fiskelyckan i Storrödtjärn. Väder och vind avgör vilka turer vi gör

Dag 4, Vi skidar åter mot Grövelsjön
Vi äter vår frukost, packar matsäck och städar vår del av stugan efter oss innan vi skidar söderut mot Grövelsjön. Vi startar med att skida fritt över fjället, en annan väg än när vi kom hit dag ett och ansluter till leden en bit ner i fjällskogen. Liksom dag 1 njuter vi av såväl skidandet, spanar efter djur, fåglar och stannar till för att fylla på med energi från vår matsäck. Sen eftermiddag når vi fram till STF Grövelsjön Fjällstation och detta äventyr är slut.

I priset ingår
  • Tips hur du kan förbereda dig inför turen
  • Informationsmöte digitalt ca 2 veckor innan
  • Certifierad fjällguide 4 dagar
  • Lån av säkerhetsutrustning
    (vindsäck, spade)
  • 3 nätter helpension och bädd i Fjällstuga
Startplats

STF Grövelsjön Fjällstation

Förkunskaper

Denna tur passar dig som har god skidvana av turskidåkning, fysisk förmåga att skida flera dagar i sträck i varierad fjällterräng och olika snöförhållanden. Med guide så är vi max 9-10 personer som hjälps åt, sover och umgås nära varandra vilket ställer krav på att du är en person som vill bidra till god stämning för allas trivsel.

Packlista egen utrustning

Packlista för vad du behöver ha med dig på denna aktivitet hittar du HÄR

Övrig information

För din egen säkerhet ber vi dig meddela eventuella allergier, sjukdomar som kan ha betydelse och vara bra för guiden att ha kännedom om. Se över ditt försäkringsskydd så det täcker den aktuella aktiviteten.

Translate »
%d bloggare gillar detta: