DAGSTURSVANDRING I FEMUNDSMARKA NATIONALPARK

”Skräddarsydda vandringar i norska Femundsmarka”

Information

Område: Femundsmarka nationalpark
Startplats: Enligt överenskomemlse
Datum: sommar och höst
Pris: Baspris 3 600 kr 1-3 personer därefter +590 kr för tillkommande person
Antal deltagare: Max 8 st

Priset inkluderar

  • Certifierad Lokal fjällguide
  • Lån av vindsäck
  • 1 skräddarsydd vandringsupplevelse

Möjliga tillval

  • Matsäckspaket
  • Dagstursryggsäck

Femundsmarka nationalpark är beläget på den norska sidan av gränsen vid Grövelsjön. Tack vare vägen mot Elgå finns ett stort antal startpunkter för härliga dagsturer. Möjlighet finns också att ta båten från Grövelsjön över till den norska sidan och där starta en dagstur tillbaka mot Sverige.

Med en skräddarsydd dagstursvandring skapar vi en unik upplevelse för dig din grupp eller familj. Är ni inte så många kan vi hämta er i annat fall bestämmer vi en mötesplats där vandringsturen startar.

Mer om turen

En skräddarsydd vandringstur passar dig som vill ha en unik upplevelse på en dag du själv väljer ensam med guiden eller tillsammans med din familj eller vänner. Femundsmarka ger stora möjligheter att bestiga fjälltoppar, vandra i fin fjällskog och uppleva det dramatiska landskapet som blir mer tydligt ju längre västerut vi färdas i detta fjällområde.

Några favoriter

Elgåhogna
Elgåhogna är med sina 1400 meter en av de högre topparna i nationalparken. Tack vare sitt läge strax norr om vägen mot Elgå går toppen att nå under en dagstur. Turen startar genom fin fjällskog där stigen följer en bäck upp till trädgränsen där det är fint att stanna för en fika. Toppen erbjuder fin utsikt över området. vandringen tur och retur är ca 10 km med en stigning på 750 höjdmeter. Turen kan göras längre genom att utforska fina områden runt och nedanför toppen.

Storslåga och lilla Elgåsjön
En makalöst vacker tur som bjuder på både enkel och utmanande terräng. Den lilla sjön ligger vacker insprängd mellan bergstoppar och den oledade vandringen vidare upp mot Storslåga ger en fantastisk vy över sjön och omgivande fjällområden. Denna tur kan kortas och man kan då nöja sig att vandra till sjön och någon av de lägre topparna runt denna.

Rundhögda och Lifjellet
Från den högts belägna parkeringen utmed vägen till Elgå når man snabbt ovanför trädgränsen och har flera fina toppar inom räckhåll för den dagstursvandring.

Båt och vandring
På Norges tredje största sjö Femunden finns möjlighet att åka med båten M/S Femunden II. Genom att ta båten norrut och kliva av vid lämplig brygga så kan man sedan vandra tillbaka till Elgå. En upplevelse som ger många intryck

Små grupper

Vi har valt att vandra i relativt små grupper om max 8 deltagare på samtliga av våra fler dagars sommar turer. Syftet med detta är bland annat för underlätta god gemenskap, sammanhållning men också för att minimera vår påverkan i området. Små grupper gör dock att prisnivån kan vara något högre i jämförelse med andra men med en mindre grupp ökar möjligheten till en bra upplevelse.

Hur mycket väger ryggsäcken?

Under en dagstur kan man hålla ner vikten du bär till 4-6 kg då du endast behöver ha regnkläder, förstärkningskläder, matsäcken och en vattenflaska. Det är självklart kul att ha med en kamera eller en kikare men inget krav. Guiden lånar gärna ut sin kikare. Guiden har också med ett första hjälpen kit, lite reparationsgrejer samt GPS och kommunikationsutrustning som kan användas oberoende av mobiltäckning.

Är det mycket mygg?

Under sommarperioden finns det alltid mygg och knott. Mängden beror på faktorer såsom regn, värme och vind. Vi gör alltid vårt bästa för att välja lägerplatser där vi har möjlighet till en lätt bris som hjälper till att hålla myggorna borta. Ta med mygghatt och myggmedel.

Program

Efter att vi fått din förfrågan bekräftar vi möjligheten för önskad dag och utformar utifrån era önskemål i dialog mer er programmet för dagen.

Translate »
%d bloggare gillar detta: