DAGSTURSVANDRING I GRÖVELSJÖFJÄLLEN

“Skräddarsydda vandringar i Grövelsjöfjällen”

Information

Område: Grövelsjöfjällens svenska och norska område
Startplats: Enligt överenskomemlse
Datum: sommar och höst
Pris: Baspris 3 600 kr 1-3 personer därefter +590 kr för tillkommande person
Antal deltagare: Max 8 st

Priset inkluderar

  • Certifierad Lokal fjällguide
  • Lån av vindsäck
  • 1 skräddarsydd vandringsupplevelse

Möjliga tillval

  • Matsäckspaket
  • Dagstursryggsäck

Grövelsjöfjällen beläget i gränsområdet mellan Sverige och Norge erbjuder massor av möjligheter till olika dagsturer. Områdets variationsrika miljö med fjälltoppar upp till 1 400 meter omgivna av fina fjällskogar och vattendrag ger unika möjligheter att skapa bra vandringsupplevser i olika väder och för olika målgrupper.

Med en skräddarsydd dagstursvandring skapar vi en unik upplevelse för dig din grupp eller familj. Är ni inte så många kan vi hämta er i annat fall bestämmer vi en mötesplats där vandringsturen startar.

Mer om turen

En skräddarsydd vandringstur passar dig som vill ha en unik upplevelse på en dag du själv väljer ensam med guiden eller tillsammans med din familj eller vänner. Grövelsjöfjällen er stora möjligheter att bestiga fjälltoppar, vandra i unik fjällskog, dricka ur fjällbäckar, spana efter renar och andra djur eller se några av fjällets fåglar.

Några favoriter

Båthusberget
Båthusberget är beläget på den norska sidan av gränsen. Med sin ca 200 meter lodräta klippvägg där vandringen startar nedanför och tar oss via stigar upp till kanten så är det ett hisnande äventyr. Fördelen är dock att det åt andra hållet är flackt. Vandringen är ca 10 km

Lillvätteshågna runt
Att vandra runt ett fjäll erbjuder hela tiden nya vyer. På turen Lillvätteshågna runt vandrar vi dock över Djupgravsstöten, lunchar i en bäckravin innan vi tar oss runt Lillvätteshågna. Denna vandring går mycket i obanad men lättvandrad fjällterräng i ett område med relativt får vandrare. Vandringen är ca 15 km

Salsfjellet
Här vandrar vi i Carl von Linnés fotspår och följer inledningsvis Linnéstigen. Vandringen tar oss längs med Digerbäcken över gränsen till Norge. Salsfjellets topp erbjuder fin utsikt

Små grupper

Vi har valt att vandra i relativt små grupper om max 8 deltagare på samtliga av våra fler dagars sommar turer. Syftet med detta är bland annat för underlätta god gemenskap, sammanhållning men också för att minimera vår påverkan i området. Små grupper gör dock att prisnivån kan vara något högre i jämförelse med andra men med en mindre grupp ökar möjligheten till en bra upplevelse.

Hur mycket väger ryggsäcken?

Under en dagstur kan man hålla ner vikten du bär till 4-6 kg då du endast behöver ha regnkläder, förstärkningskläder, matsäcken och en vattenflaska. Det är självklart kul att ha med en kamera eller en kikare men inget krav. Guiden lånar gärna ut sin kikare. Guiden har också med ett första hjälpen kit, lite reparationsgrejer samt GPS och kommunikationsutrustning som kan användas oberoende av mobiltäckning.

Är det mycket mygg?

Under sommarperioden finns det alltid mygg och knott. Mängden beror på faktorer såsom regn, värme och vind. Vi gör alltid vårt bästa för att välja lägerplatser där vi har möjlighet till en lätt bris som hjälper till att hålla myggorna borta. Ta med mygghatt och myggmedel.

Program

Efter att vi fått din förfrågan bekräftar vi möjligheten för önskad dag och utformar utifrån era önskemål i dialog mer er programmet för dagen.

Translate »
%d bloggare gillar detta: