DAGSTURSVANDRING I STÄDJAN OCH NIPFJÄLLETS NATURRESERVAT

“Skräddarsydda vandringar i Städjan och Nipfjällets naturreservat”

Information

Område: Städjan och Nipfjällets Naturreservat
Startplats: Enligt överenskomemlse
Datum: sommar och höst
Pris: Baspris 3 600 kr 1-3 personer därefter +590 kr för tillkommande person
Antal deltagare: Max 8 st

Priset inkluderar

  • Certifierad Lokal fjällguide
  • Lån av vindsäck
  • 1 skräddarsydd vandringsupplevelse

Möjliga tillval

  • Matsäckspaket
  • Dagstursryggsäck

I Städjan och Nipfjällets naturreservat är det nära till äventyrliga fjäll och unika fjällskogar. Här är det möjligt att bestiga 1000 meterstoppar såsom Städjan, Nipfjället eller Fjätervålen, vandra längs med den fina ån Foskan och utforska den spännande skogen där flera om områdets djur och fåglar trivs.

Med en skräddarsydd dagstursvandring skapar vi en unik upplevelse för dig din grupp eller familj. Är ni inte så många kan vi hämta er i annat fall bestämmer vi en mötesplats och samordnar samåkning till staten för vandringsturen.

Mer om turen

En skräddarsydd vandringstur passar dig som vill ha en unik upplevelse på en dag du själv väljer ensam med guiden eller tillsammans med din familj eller vänner. Städjan och Nipfjällets naturreservat ger stora möjligheter att bestiga fjälltoppar, vandra i unik fjällskog, dricka ur fjällbäckar, spana efter renar och andra djur, se några av fjällets fåglar, besöka en av områdets mysiga raststugor. Utöver en vandring med matsäck kan vi också erbjuda som tillägg att laga mat eller baka bröd över öppen eld eller varför inte en fiskevandring i naturreservatets norra delar.

Små grupper

Vi har valt att vandra i relativt små grupper om max 8 deltagare på samtliga av våra fler dagars sommar turer. Syftet med detta är bland annat för underlätta god gemenskap, sammanhållning men också för att minimera vår påverkan i området. Små grupper gör dock att prisnivån kan vara något högre i jämförelse med andra men med en mindre grupp ökar möjligheten till en bra upplevelse.

Hur mycket väger ryggsäcken?

Under en dagstur kan man hålla ner vikten du bär till 4-6 kg då du endast behöver ha regnkläder, förstärkningskläder, matsäcken och en vattenflaska. Det är självklart kul att ha med en kamera eller en kikare men inget krav. Guiden lånar gärna ut sin kikare. Guiden har också med ett första hjälpen kit, lite reparationsgrejer samt GPS och kommunikationsutrustning som kan användas oberoende av mobiltäckning.

Är det mycket mygg?

Under sommarperioden finns det alltid mygg och knott. Mängden beror på faktorer såsom regn, värme och vind. Vi gör alltid vårt bästa för att välja lägerplatser där vi har möjlighet till en lätt bris som hjälper till att hålla myggorna borta. Ta med mygghatt och myggmedel.

Program

Efter att vi fått din förfrågan bekräftar vi möjligheten för önskad dag och utformar utifrån era önskemål i dialog mer er programmet för dagen.

Translate »
%d bloggare gillar detta: