VINTER

”The world is big and I want to have a good look at it before it gets dark”
– John Muir

Lars Svanerud guide erbjuder ett brett utbud av aktiviteter året runt. Dagsturer, turer över flera dagar, turer på fasta datum och skräddarsydda turer för dig din grupp eller familj.
TURSKID TUR I IDRE OCH FJÄTERVÅLENOMRÅDET

Idre och Fjätervålen ligger precis i kanten på Städjan och Nipfjällets naturreservat. Naturen i detta område inger en magisk känsla med sina flerhundraåriga tallar i fjällskogen som omger de tre 1000 meterstopparna Städjan, Nipfjället och Fjätervålen. Nedanför de branta fjälltopparna är terrängen helt perfekt att utforska på turskidor.


TURSKIDÅKNING GRUNDKURS

Skidåkning på fjällskidor där vi gör våra egna spår är en fantastisk upplevelse. För att upplevelsen ska bli bra får du på denna kurs lära dig skidtekniken, grundläggande kunskap om fjällsäkerhet och navigering. Då kursen skräddarsys så anpassar vi fokusområden utefter dina/era behov. Kursen erbjuds i Grövelsjöfjällen, Idre, Fjätervålen och Lofsdalen.


TOPPTUR I GRÖVELSJÖFJÄLLEN

Grövelsjöfjällens svensk norska område erbjuder många valmöjligheter för toppturer. Elgåhogna 1 460 möh med sina 700 fallhöjdsmeter är en populär tur men det finns också mycket fina turmöjligheter på flera platser och rolig skogsåkning på sluttningar öster och väster om Grövelsjön.

TOPPTUR I IDRE OCH FJÄTERVÅLEN OMRÅDET

Idre och Fjätervålen erbjuder tre 1000-metersfjäll med bra topptursskidåkning. Städjan, Nipfjället och Fjätervålen är olika i sin karaktär och utifrån dina förutsättningar, väder och snöförhållanden kan vi välja den bästa terrängen för dagen

TURSKIDÅKNING MELLAN STUGOR

Turskidåkning mellan stugor är för dig som vill ut på flerdagarstur men bo bekvämt och skida med lätt packning. Längs den Skandinaviska fjällkedjan finns en mängd stugor som bland annat ägs av den Svenska och Norska turistföreningen men också stugor som ägs av samebyar, privatpersoner, och Länsstyrelsen. Läs mer

Flerdagars, privatbokningar

TURSKIDÅKNING MED TÄLT

Turskidåkning med pulka och tält är för dig som vill ut på en vinterexpedition eller kanske utveckla dina kunskaper för egna vinteräventyr. Vi erbjuder såväl enstaka nätter för dig som vill prova på till expeditioner över flera veckor. Dalafjällen, Jämtlandsfjällen, norska Hardangervidda, Sarek är några av våra favoritområden. Vi skräddarsyr helt utifrån din förmåga och önskemål.
Läs mer

Flerdagars, privatbokningar

TURSKIDÅKNING FAMILJ

Turskidåkning familj är för dig som vill uppleva vinterfjället i sällskap med barn eller barnbarn. Tillsammans med barn blir skidåkningen ofta lekfull och kul och vi lägger fokus på at vara ute och glömmer räkna kilometrar. I Familjekonceptet kan vi erbjuda allt från enstaka dagar, prova på att vintertälta till flerdagarsturer med boende i stuga eller tält. Heldagsturer erbjuds i Dalafjällen och flerdagars en mängd områden i den Skandinaviska fjällkedjan.
Skicka förfrågan

Heldag eller flerdagars, privatbokningar

Låt oss göra något kul tillsammans.

Translate »
%d bloggare gillar detta: