BOKA DIN EGEN GUIDE

Vi skräddarsyr gärna en kurs, tur eller resa utifrån dina önskemål och förutsättningar. Vi har stor vana att arrangera såväl individanpassade kurser som äventyr på alla nivåer till fots och på skidor. Privatguidningar gör vi året runt i hela den Skandinaviska fjällkedjan. Ta del av exempel och inspiration nedan och tveka inte att höra av dig med frågor och önskemål.

FJÄLLVANDRING
BOKA DIN EGEN GUIDE

T

MED KARTA & KOMPASS PÅ FJÄLLET

Med kunskap om hur man navigerar med karta och kompass öppnar sig nya möjligheter till vandringsturer. På denna intensiva heldagskurs lär vi ut och övar grunderna, ger dig kunskap om hur du kan planera din tur samt hur du kan använda din telefon som hjälp vid navigering i okända miljöer. Efter dagen har du kunskap att färdas utanför leder och själv välja din färdväg.

VANDRA OCH BAKA GAHKKU

Vandra, göra eld, umgås och laga mat är en härlig och väldigt kul kombination. Gahkku är ett tunnbröd med samisk bakgrund som tillagas över öppen eld och fylls med något gott pålägg. Denna aktivitet kan genomföras på samtliga platser där vi erbjuder dagsturer såsom Fjätervålen, Idreområdet, Grövelsjöfjällen och Vedungsfjällen. Upplägget kan också anpassas efter din, dins familjs eller din grupps förutsättningar.


FJÄLLVANDRING
I STÄDJAN OCH NIPFJÄLLETS NATURRESERVAT

Städjan och Nipfjällets naturreservat som startar i söder strax norr om Idre och väster om Fjätervålen har en mängd fina dagsturmöjigheter. Populärt är att vandra till toppen av Städjan eller Nipfjället men med oss som guide kan vi ta dig med till mer okända pärlor.

FJÄLLVANDRA I FEMUNDSMARKA NATIONALPARK

Den norska nationalparken Femunsmarka som gränsar till den svenska gränsen i öster och Norges tredje största sjö i väster erbjuder en mångfald av möjligheter till dagstursvandringar. Allt från fjälltoppar över 1 400 meter till en favoritkombination med båttur och vandring.

FJÄLLVANDRA I GRÖVELSJÖN

Med Grövelsjön som utgångspunkt finns näst intill ett oändligt antal dagstursvandringar i olika längd. Liksom stora delar av Dalafjällen är naturen variotionsrik med fjällskog och kalfjäll. Detta är en stor fördel då det utifrån olika väder alltid går att hitta en bra tur. I Grövelsjön finns en mängd boendealternativ för dig som vill stanna flera dagar.


Vid sidan av de mest trafikerade stråken såsom Kungsleden finns platser med få besökare.
KEBNEKAISEOMRÅDET

Många söker sig till Kebnekaise för att nå toppen av sveriges högsta berg men området erbjuder också många andra fina möjligheter till bra upplevelser. Utifrån er föfråga skräddarsyr vi turer med boende i tält elelr fjällstugir och fjällstation. Turen kan självklart kombineras med en ttur upp till toppen.

Plats: Kebnekaisefjällen
Datum: Privatbokningar på förfrågan

På sluttningen ovanför Kårsvagge är det lätt att känna sig oövervinnerlig..
ABISKOFJÄLLEN

Vi har flera favoriter i området söder om Abisko. Här finns såväl fantastiska tältplatser men också en mångfald av fina fjällstugor som fjällstationer.

Plats: Abiskofjällen
Datum: Privatbokning på föfrågan

På toppen av Skierfe har man en hisnande utsikt över Rapadalen.
VANDRINGSEXPEDITION I SAREK

Drömmer du om att vandra i Sareks vilda natur, uppleva vyerna, se några av de vilda djuren och ta del av den samiska kulturen. Vi guidar dig gärna och skräddarsyr turen efter dina förutsättningar för dig, din grupp eller familj. Vi kan inkludera all nödvändig utrustning samt mat.

Plats : Sarek Nationalpark
Datum: Privatbokningar på förfrågan

TOPPTUR, SKITOURING BOKA DIN EGEN GUIDE

Topptur eller skitouring i norra Dalafjällen är perfekt aktivitet för dig som vill kombinera naturupplevelse och härlig skidåkning. Vi erbjuder guidning och kurser i Idre, Fjätervålen och Grövelsjöfjällen samt norska toppar som ligger inom räckhåll.

TOPPTURSDAG PÅ STÄDJAN

Välkommen till en topptursdag på Städjans sluttningar som erbjuder fina möjligheter till utförsåkning. Utifrån väder vind och snöförhållanden letar vi på de bästa turerna upp och ner och har även målet att skida ner i dalgången norr om fjället för lunchrast i den mysiga Rydbäckskojan. Lån av tranciver, spade och sond ingår i priset. Skidutrustning finns att hyra i tex Fjätervålen. Läs mer för att se aktuella datum för denna tur

TOPPTURSDAG PÅ NIPFJÄLLET

Nipfjället är beläget strax norr om Idrefjäll i den sydligaste änden av Städjan och Nipfjället naturreservat. Från den högt belägna vinterparkeringen kommer man snabbt upp på fjället. På Nipfjället går det ofta bra att hitta fin snö då det finns sluttningar i flera olika väderstreck. Ett perfelt berg både för dig som är nybörjare på topptur eller har privat på förut.


TOPPTURSDAG PÅ FJÄTERVÅLEN

Fjätervålen når precis ovanför 1000 meternivån och är beläget i den sydöstra delen av Städjan och Nipfjällets naturreservat lite norr om Idre. På den östa sluttningen finns ett pistat system med liftar och mycket bra backar. Bergets västra och sydliga sida erbjuder möjlighet till skidåkning utanför pisterna och lämpliga lutningar för den som är ny på toppturande och skitouring. Dessutom är miljön fantastisk och utsikten över de närliggande topparna Städjan och Nipfjället är storslagen.

TOPPTURSDAG I GRÖVELSJÖFJÄLLEN

Grövelsjöfjällen svensk – norska område erbjuder flera möjligheter till toppturer och skitouring. Här finns fina skogsåk på båda sidor om sjön men också åkmöjligheter ovanför trädgränsen på norska Salsfjellet, , Lifjellet och Elgåhogna.

TOPPTURSDAG I VEDUNGSFJÄLLEN

Vedungsfjällen är ett område som gränsar till Härjedalen något öster om Fjätervålen. På den östra sidan av Vedungsfjällen hittar du Lofsdalen. Området lämpar sig för såväl enklare toppturskidåkning som turskidåkning. För toppturer brukar vi utgå från Storfjäten och skida till Stor-Uckuvålen och Fonnfjället


TURSKIDÅKNING I STÄDJAN OCH NIPFJÄLLETS NATURRESERVAT

Städjan och Nipfjäller erbjuder mycket fina möjligheter till bra upplevelser på turskidor. Här finns lättåkta och flacka partier som passar alla oavsett vana men också lagom lutande sluttningar där vi kan glida och kanske utmana oss själva att svänga på turskidor. Området har flera bra startpunkter såsom tex Fjätervålen eller vinterparkeringen vid Nipfjället. Nere i dalgången finns en fin raststuga som kan vara ett bra mål för lunchpausen men i bra väder är det också skönt att gräva en snösoffa och njuta av vintersolen. Turskidutrustning finns att hyra i bland annat Fjätervålen, Idre och Grövelsjön


TURSKIDÅKNING I VEDUNGSFJÄLLENS NATURRESERVAT

TURSKIDDÅKNING I GRÖVELSJÖFJÄLLEN

Till Grövelsjöfjällen har människor sedan början av 1900-talet rest för att njuta av de mycket bra förutsättningar för turskidåkning. Här finns en mängd dagsturer och miljön är variationsrik med både fin fjällskog och storlslagna fjällvidder. Utrustning finns att hyra på bland annat STF Grövelsjön Fjällstation.


Translate »
%d bloggare gillar detta: