Frågor och svar

Bränsleåtgång för friluftskök

Denna text är hämtad från https://www.primusequipment.com/se/sv-se/service/valj-ratt/valj-gas/bransleforbrukning. Som det skrivs i texten är förbrukningen beroende av en rad faktorer. Är du osäker så ta med lite extra bränsle och utvärdera efter din tur vilken förbrukning du fick med ditt kök och utifrån ditt behov. Vid val av GAS eller bensin för vinterbruk förordar vi bensin. Vid kortare turer där man säkert vet att temperaturen inte kommer bli lägre än -15 kan vintergas fungera som ett säkert alternativ.

HUR MYCKET GAS BEHÖVS?

Det kan vara svårt att beräkna mängden bränsle som behövs på ditt äventyr. Om du är själv eller om ni är flera, hur många dagar du ska vara iväg, vilket kök du har, om du kommer att laga mat eller endast koka vatten för frystorkad mat och varm dryck avgör hur mycket gas du behöver packa.

Till hjälp har vi gjort en tabell utifrån vad en person med ett kök och som endast kokar vatten för en genomsnittlig mängd frystorkad mat och dryck förbrukar i bränsle. För vinterförbrukningen har vi inkluderat smältande av snö.

fuelconsumption-32365-0.jpeg

Använd tabellen som riktlinje inför ditt eget äventyr, men kom ihåg att förbrukningen kan variera beroende på vind, temperatur, antal personer och typ av mat. För att hålla förbrukningen så låg som möjligt se till att sitta i lä eller använd vindskydd runt köket. Kastruller med värmeväxlare hjälper också till att öka bränsleeffektiviteten och minska bränsleförbrukningen. Vilket i sin tur även innebär mindre packningsvikt och volym samt lägre koldioxidutsläpp.

Translate »
%d