GUIDADE TURER SOMMAR & HÖST

Här hittar du vårt erbjudande avseende turer och kurser som går över flera dagar. Våra flesta turer genomförs lokalt i det område vi bor det vill säga norra Dalafjällen och omgivande norska och härjedalska områden. Området kallas för Gränslandet och består av mer än 2000 kvadratkilometer av skyddad natur. Läs mer om Gränslandet här. Vi erbjuder dock flerdagarsturer i hela den Skandinaviska fjällkedjan där vi har massor av favoritområden varav du hittar några här nedan.

Dalafjällen

Med vårt basläger i Fjätervålen som är beläget i norra Dalarnas fjällvärld på gränsen till Härjedalen har vi en fantastisk fjällmiljö året runt för att skapa fina upplevelser för våra gäster. Då detta är vår hemmaplan har vi en stor fördel av den lokalkännedom som skapas av av att vi i vardagen vistas i detta område, känner människor och kontinuerligt tar del av information som vi drar nytta av för att skapa de bästa upplevelserna för dig. Det geografiska området omfattar norra Dalarna dvs Grövelsjöfjällen, Drevfjällen, Fulufjället, Idreområdet inklusive Fjätervålen men också Vedungsfjällen som gränsar till Härjedalen samt de norska områden som gränsar till Grövelsjöfjällen såsom tex Femundsmarka nationalpark, Guttulia nationalpark med flera. Här erbjuder vi flerdagarturer, kurser, dagsaktiviteter, outdoor support och uthyrning av utrustning

FJÄLLVANDRING GRUNDKURS

Fjällvandring grundkurs erbjuds endast som privatbokning över en eller flera dagar. Lär dig grunderna på en dag avseende navigering och fjällsäkerhet eller blir en mästare på att vandra på och utanför leder på 3 dagar.

Plats: Norra Dalafjällen
Datum: Privatbokningar på förfrågan

FJÄLLVANDRING FORTSÄTTNINGSKURS

Välkommen till en innehållsrik fjällvandrings kurs som tar dig från dagsturs vandringar till att bli en vandrare som har kunskap och känner trygghet att göra egna vandringar med boende i tält över flera dagar. Under dessa dagar lägger vi fokus på turplanering, utrustning, val av lägerplats, navigering, hållbart vandrande, fjällsäkerhet, matlagning och även lite akutsjukvård.

Plats: Grövelsjöfjällen
Datum: 15-19/7 2022

FAMILJEÄVENTYR

Vi erbjuder skräddarsydda fjälläventyr för barnfamiljer. Tillsammans gör vi en plan där vi kan inkluderar allt från guidning till utrustning och mat. Äventyret kan vara över en eller flera dagar och vid flerdagarsturer finns flera boendealternativ. Unna er ett semesteräventyr där vi vandrar iväg över fjället, undersöker fjällskogen, bor i tält , fiskar, badar, lagar mat och myser.

Plats: Välj din plats i Dalafjällen eller annan destination i den Skandinaviska fjällkedjan

Datum: Privatbokningar på förfrågan

FJÄLLVANDRING I GRÄNSLANDET 8 DAGAR

Framför oss har vi 2000 kvadratkilometer av skyddad natur och en vandring på 100 kilometer. Detta äventyr tar dig med in i Norge och Femundens nationalpark, runt den stora fjällsjön Rogen och över Dalarnas högsta topp. Välkommen till en storslagen äventyrs vandring med stor variation. Vi vandrar lagom långa dagsetapper, bor i tält, dricker av fjällvattnet och lagar vår mat på gaskök.

Plats: Grövelsjöfjällen och Femundsmarka
Datum: 23-30/7 2022

FJÄLLVANDRING I GRÄNSLANDET 4 DAGAR

Välkommen med på äventyr där vi vandrar i både Sverige och Norge. Vi bor i tält, dricker vatten från bäckarna och lagar vår mat på gaskök. Med upptäckarlust som drivkraft utforskar vi tillsammans fjällnaturen bortanför markerade leder, njuter av fjällvinden, varandras sällskap och den avkopplande känslan som ganska snart infinner sig när man har allt man behöver i en ryggsäck.

Plats: Grövelsjöfjällen , Femundsmarka
Datum: 2-5/8 2022

BOKA DIN EGEN GUIDE

Med din egen guide så skräddarsys din vandring, kurs eller äventyr utifrån dina önskemål och förutsättningar. Perfekt för familjen, kompisgänget eller för dig som vill uppleva något unikt på dina villkor. Kontakta oss så startar vi planeringen.

Plats: Du väljer din plats i den Skandinaviska fjällkedjan
Datum: Privatbokningar på förfrågan

Sarek, Kebnekaise och Abiskofjällen

Vid sidan av de mest trafikerade stråken såsom Kungsleden finns platser med få besökare.
KEBNEKAISEOMRÅDET

Många söker sig till Kebnekaise för att nå toppen av sveriges högsta berg men området erbjuder också många andra fina möjligheter till bra upplevelser. Utifrån er föfråga skräddarsyr vi turer med boende i tält elelr fjällstugir och fjällstation. Turen kan självklart kombineras med en ttur upp till toppen.

Plats: Kebnekaisefjällen
Datum: Privatbokningar på förfrågan

På sluttningen ovanför Kårsvagge är det lätt att känna sig oövervinnerlig..
ABISKOFJÄLLEN

Vi har flera favoriter i området söder om Abisko. Här finns såväl fantastiska tältplatser men också en mångfald av fina fjällstugor som fjällstationer.

Plats: Abiskofjällen
Datum: Privatbokning på föfrågan

På toppen av Skierfe har man en hisnande utsikt över Rapadalen.
VANDRINGSEXPEDITION I SAREK

Drömmer du om att vandra i Sareks vilda natur, uppleva vyerna, se några av de vilda djuren och ta del av den samiska kulturen. Vi guidar dig gärna och skräddarsyr turen efter dina förutsättningar för dig, din grupp eller familj. Vi kan inkludera all nödvändig utrustning samt mat.

Plats : Sarek Nationalpark
Datum: Privatbokningar på förfrågan

Jämtlandsfjällen

Jämtlandsfjällen är ett område där vi spenderar och har spenderat mycket tid under såväl sommar som vinter. Vi guidar er gärna här och utvecklar just nu mer information och förslag på turer. Kan du inte vänta så sänd oss gärna en bokningsföfrågan.


Translate »
%d bloggare gillar detta: