Hoppa till innehåll

Om mig

Hej jag heter Lars!

HIKEnSKI är en blogg om glädjen i att upptäcka, lusten efter äventyr och frihetskänslan som jag känner ofta men strävar efter att känna mer. För att få mer av detta har jag hela tiden tagit steg utifrån mottot ”mer tid i skog och fjäll”. Nu har det lett till att jag, frun och vår hund bor i en stuga vid foten av fjället och jag jobbar som sportchef och guide på en fjällstation.

Jag som skriver den här bloggen heter Lars Svanerud är 55 år. Uppväxt i Blackeberg nordväst om Stockholms innerstad. I vuxen ålder har jag bott länge i Gästrikland men sedan hösten 2018 bor jag i Fjätervålen som ligger i det nordvästra hörnet av Dalarna nära Härjedalsgränsen strax norr om Särna och Idre. Från vår stuga har vi bara 800 meter upp till ett av Skandinaviens största skyddade naturområden, Gränslandet.

Jag arbetar just nu som sportchef på STF Grövelsjön Fjällstation som fågelvägen från vår stuga är 4 mil väster ut nära norska gränsen men fortfarande i Gränslandet.

Under 55 år hinner man både studera och arbeta med olika saker såsom tex byggnadssnickare, instruktör i kampsporten Ju-Jutsu, fastighetsingenjör, Fastighetsförvaltare, Affärsområdeschef, Förändringsledare, Fastighetschef, Vildmarksguide, Lokalstrateg, Fjällguide, Löpcoach och nu sportchef. Vid sidan av arbete har alltid idrott och friluftsliv varit en väsentlig del. Jag drivs av nyfikenhet att utvecklas, utveckla, lära mig nytt och att dela det jag upplever eller lärt mig med andra.

%d bloggare gillar detta: