TURSKIDDAGAR I GRÖVELSJÖFJÄLLEN

Välkommen till 5 härliga härliga dagar med njutningsfull och rolig turskidåkning. Vi letar upp den bästa turksidåkningen för dagen, njuter av Grövelsjöfjällens variationsrika natur på såväl den svenska som den norska sidan av gränsen, varandras sällskap samt att vi självklart letar upp de bästa platserna där vi kan fika och äta vår matsäck.

Under 5 dagar skidar vi dagsturer på ca 15 km där guiden Lars Svanerud väljer ut de bästa turerna utifrån väder och var den bästa snön finns. Vi skidar tillsammans utanför leder , uppför, på platten och utför. Vi letar fina skidupplevelser i fjällskogen, spanar efter djur, förundras över flerhundraåriga talla, skidar mellan fjällbjörkar, över kalfjällets vidder, upp på toppar och njuter av lagom svår och härlig utförsåkning i lutningar som passar turskidåkning. En viktig del av dagen är också att stanna till, njuta av fika och matsäck och faktum är att Lars är lite av en expert på att just hitta fina platser för fikapauser. För att uppleva olika delar av området startar vi från några olika platser dit vi tar oss med bilar. Vi samordnar möjligheter till samåkning.

För att upplevelsen skall bli bra för dig behöver du ha vana av turskidåkning i olika typer av snöförhållanden samt ha fysisk förmåga att vara ute på skidtur under en hel dag med dagsturspackning på ryggen. Är du osäker på att din förmåga är tillräcklig kontakta oss gärna för dialog. Vi lovar dig en skidupplevelse utöver det vanliga där vi både utforskar områdets variationsrika natur och har väldigt kul på skidor.

Du bokar ditt eget boende och har då möjlighet att välja det som passar dig.

Vi skidar måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag mellan klockan 9.30 -16.00

Program och val av turer görs när aktuell väderprognos finns men du kan räkna med att det blir de bästa turerna utifrån aktuellt väder och snöförhållanden så att din skidupplevelse skall bli optimal. Möjlighet finns att bli hämtad vid de olika boendeområden som finns i Grövelsjön.

Innehåll
5 upplevelserika turskiddagar med lokal och certifierad fjällguide. Inom gruppen delar vi ut vindsäckar och spadar som kan användas vid behov av skydd från vind samt att bygga en skön snösoffa vid raster.
Destination: Grövelsjön
Antal deltagare: 8
Rekommenderar minimiålder: Vår erfarenhet är att ungdomar, i målsmans sällskap, från ca 15 år med god skidvana och fysik kan få en god upplevelse under dessa turer.
Pris: 3 250 kr

Bokningsbara tillfällen
7-11/2 2022

Translate »
%d bloggare gillar detta: