PROGRAM 2021-2022
TURER & EXPEDITIONER I GRÄNSLANDET MELLAN DALARNA, HÄRJEDALEN OCH NORGE

Välkommen till Lavskrikans, brunbjörnens, myskoxens, renens, lappljungens och de flerhundraåriga fjälltallarnas rike. Mitt på den Skandinaviska halvön där den är som bredast i den östra kanten av den Skandinaviska fjällkedjan finns ett område där alla arter har en fristad, en plats att växa, vara och utvecklas i sig egen takt på naturens egna villkor. Här bor vi och vi vill gärna ta med dig ut i detta område. Du kan uppleva detta tillsammans med oss under en dag eller på en längre tur över flera dagar. Läs gärna mer om GRÄNSLANDET här.

Höstvandra i Gränslandet

Lars Svanerud Fjällguide, certifierad SFLO Fjälledare, är en av de första professionella aktörerna som både bor och erbjuder guidade turer i detta område som kallas Gränslandet. Med vår lokalkännedom och dagliga vistelse i dessa fjäll och skogar kan vi alltid erbjuda den bästa vandringsturen utifrån din erfarenhet och aktuella förhållanden. Vi älskar att vandra, utforska, uppleva, fika och att upptäcka detta område tillsammans med dig


Dagsturer med turskidåkning i Grövelsjön, Idrefjällen, Fjätervålen och Vedungsfjällen

Lars Svanerud Fjällguide är en av de första professionella aktörerna som både bor och erbjuder guidade turer i detta område som kallas Gränslandet. Med vår lokalkännedom och dagliga vistelse i dessa fjäll och skogar kan vi alltid erbjuda den bästa turksidåkningen utifrån din erfarenhet och aktuella förhållanden. Vi älskar kombinationen av storlagen naturupplevelse och lekfull turskidåkning.


WinterCamp Storrödtjärn fjällstuga

Upplev den unika naturen och njut av härlig turskidåkning i området runt Svenska Turistföreningens enda fjällstuga i Dalafjällen. Storrödtjärn fjällstuga ligger bara ett stenkast från gränsen till Härjedalen, strax norr om Töfsindalens nationalpark och omgiven av variationsrik natur som inbjuder till dagsturer på turskidor.


Skitouring i Grövelsjön, Idrefjällen, Fjätervålen och Vedungsfjällen

Med alpin turskidutrustning kan vi uppleva områdets lite brantare områden, leta oss upp på fjälltoppar och njuta av orörd snö på vägen ner. Vi erbjuder dagsturer för dig uppleva naturen ha roligt på skidor och samtidigt lära dig grunderna för att färdas säkert i lite brantare fjällterräng.


Skidexpedition i Gränslandet

Att på skidor under flera dagar vistas i Gränslandets unika natur är verkligen en speciell känsla som man bär med sig länge. Med områdets variationsrika natur finns möjlighet att träffa på eller se spår efter såväl lavskrika, ripa, järv, renar och andra innevånare som har detta som sin plats. Under denna tur kommer du även utveckla dina kunskaper för vintertältning. Lars Svanerud, certifierad Fjälledare SFLO som bor och under flera år arbetat som guide i området leder denna expedition.


Translate »
%d bloggare gillar detta: