SKITOURING – TOPPTUR ”PROVA PÅ”

Skitouring / Topptur Halvdag . Photo: Patrick Untersee

Prova på Skitouring-Topptur

FRÅN 900 SEK PER PERSON
Antal dagar: Halvdag 9-12 eller 13-16
Plats: Fjätervålen, Dalarna

Nyfiken på skitouring-Topptur? Under denna halvdag får du inblick i skitouringens värld och lär dig några av grunderna för att hantera utrustningen, färdas uppför och utför. Vi går också igenom vilken utrustning som behövs för säkerhet samt hur denna används.

Toppturskidåkning ger dig möjlighet att utforska områden bortanför liftsystem, hitta orörd snö och få den där härliga kombinationen av skidåkning och naturupplevelse. På prova på går vi igenom och övar hur utrustningen med stighudar och topptursbindning, lavin och säkerhetsutrustning används. Du får en inblick i skitouring och kunskap att bygga vidare på.

Prova på skitouring – topptur riktar sig till dig som är nybörjare och vill prova på för att sedan gå en kurs eller fortsätta utvecklas på egen hand.

 • Hantera skidutrustningen och stighudar
 • Teknik uppför och utför
 • Introduktion i hur säkerhetsutrustning används
 • Grundläggande om laviner och risker

PRIS PER PERSON

1 PERSON …………2 800 SEK
2 PERSONER……..1 500 SEK
3-4 PERSONER…..1 100 SEK
5-6 PERSONER……..900 SEK

Program

Vi möts utanför Fjätervålens Värdshus entré. Efter presentation och genomgång av utrustning tar vi liften upp på fjället. Uppe på fjället övar vi hur vi tar på stighudar, hur vi går uppför samt hur vi sedan ställer om till utförsåkning. Lars delar med sig av tips för att det ska gå enkelt och effektivt. Vi letar på olika snöförhållanden och övar teknik för utförsåkning. Vi går också igenom hur säkerhetsutrustningen fungerar och vad du behöver ha för kunskap för att turerna ska bli säkra.

I priset ingår

 • 3 timmar prova på kurs med certifierad Fjällguide
 • Lån av lavin och säkerhetsutrustning
  (tranciver, spade, sond)

Startplats

Denna provapå kurs erbjuds i Fjätervålen.

Förkunskaper

Denna prova på aktivitet riktar sig främst till dig som är nybörjare. Du behöver ha skidvana så vi kan ta liften upp och du har tidigare utför i pistade backar. Vi anpassar naturligtvis nivån efter dina förkunskaper. Rekommenderad ålder är från 15 år men har ni yngre barn som vill delta så kontakta oss för dialog.

Packlista egen utrustning

 • Skidutrustning eller splitboard med topptursbindning
 • Hjälm och skidglasögon
 • Ryggsäck med förstärkningsplagg samt plats för spade och sond.

Övrig information

För din egen säkerhet ber vi dig meddela eventuella allergier, sjukdomar som kan ha betydelse och vara bra för guiden att ha kännedom om. Se över ditt försäkringsskydd så det täcker den aktuella aktiviteten.

Translate »
%d bloggare gillar detta: