Hoppa till innehåll

STENSDALEN JÄMTLAND

Sensommaren och hösten 2017 hade jag, min fru Elin och vår hund Lukas förmånen att ha uppdraget som stugvärdar i Svenska turistföreningens fjällstuga , Stensdalstugan. Stugan är belägen 14 kilometer vandringsled från Vålådalen i Jämtlandsfjällen. Platsen är fantastiskt vacker och är en gammal fd boplats för de samer som finns i området. Att få vara en lång period på en och samma plats, utforska omgivningarna i detalj, uppleva landskapet i olika väder och hur det förändras med tiden är obeskrivligt värdefullt och jag känner mig tacksam över att vi fick chansen.  Att dessutom få arbeta som stugvärd och möta alla de hundratals människor som besökte stugan under den här perioden, höra deras berättelser och ibland ta del av deras livshistorier gav mersmak och är något vi kommer göra mer av.

Med sitt läge är Stensdalstugan både ett attraktivt basläger  för dagsturer i närområdet med också en efterlängtad samling och boplats på längre turer I Jämtlandsfjällen

VÅRA STENSDALEN TIPS

Missa inte en vandring in i Storstensdalen. Det finns flera fina platser längs med Stensån och från stugan går en liten stig längs med ån. En annan mycket fin tur är topptur på Lillstensdalsfjället. Stensdalsstugan fantastiska bastu där du kan doppa dig i ån eller skölja av dig med varmt vatten i bastuns tvättrum.

%d bloggare gillar detta: