SKRÄDDARSYDDA TURER & KURSER

”The world is big and I want to have a good look at it before it gets dark”
– John Muir

Följ med oss och upplev den Skandinaviska fjällkedjans berg, skogar, kultur, historia, växt och djurliv.
Kanske du också upptäcker något inom dig själv.

Skräddarsydda turer och kurser

Läs mer om våra kategorier för sommar och vintersäsongen och tveka inte att kontakta oss för frågor. Vid skräddarsydda arrangemang anpassar vi alltid upplägget utifrån era förutsättningar och önskemål.

Bli en mästare på navigering
FJÄLLSÄKER

Välkommen till en intensiv, rolig och utvecklande heldagskurs som utvecklar dina kunskaper för trygga och bra upplevelser på sommarfjället. Planering, riskbedömning, navigering och utrustning. Detta är en mycket nyttig och rolig kurs som gör ger dig konkret kunskap och färdigheter för egna turer i fjällmiljö. Denna kurs kan vi genomföra i Idre, Fjätervålen, Lofsdalen och Grövelsjön. Ange Fjällsäker och önskat datum vid förfrågan.
Läs mer

Heldag, privatbokningar

Slappa på en fjällsluttning eller vandra långt och högt
FJÄLLVANDRING DAGSTUR

Fjällvandring ”dagstur” är precis som det låter. En vandring med start och avslut under samma dag. Vi har en mängd förslag på turer men kan självklart anpassa efter era förutsättningar och önskemål. En dagstur med oss kan vara allt från lugn med tid för pauser, fika och att upptäcka till en dag med vandring med hög intensitet där vi hinner både långt och högt. Dagsturer erbjuder vi i Grövelsjöfjällens svenska och norska område, Idre, Fjätervålen, Vedungsfjällen och Lofsdalen.
Läs mer

Heldag, privatbokningar

Spår av brunbjörn
FJÄLLVANDRING SPECIAL

Fjällvandring ”special” är är för dig som har ett specialintresse och vill utforska detta under en vandring över en eller flera dagar. Med specialintresse avser vi tex djur, fågelliv, växter eller kanske en vandringsdag med fokus på matlagning, fiske eller annat. Oavsett vad så har vi mycket god kännedom om de bästa platserna för många specialområden vilket ökar din möjlighet att få den upplevelse du är ute efter. Fjällvandring ”special” erbjuds i våra hemmafjäll där vi har de bästa förutsättningar att genom vår lokalkännedom tillgodose dina önskemål. Grövelsjöfjällens svenska och norska område, Idre, Fjätervålen; Vedungsfjällen och Lofsdalen.
Läs mer

Heldag, privatbokningar

FJÄLLVANDRING FAMILJ

Fjällvandring familj riktar sig till dig som har barn eller barnbarn och vill uppleva fjället tillsammans med dem. Fjällvandring familj är ett brett koncept som kan omfatta en eller flera dagar. Heldag och enstaka ”WildCamp” nätter erbjuder vi i dalafjällen.
Flerdagarsturer kan vi erbjuda på en mängd platser i den Skandinaviska fjällkedjan.
Läs mer

Heldag eller flerdagars, privatbokningar

FJÄLLVANDRING MED TÄLT

Fjällvandring med tält är för dig som vill ha möjlighet att vandra vart du vill, välja din egen boplats samt sträckorna mellan turens olika lägerplatser. Vi erbjuder fjällvandring med tält på en stor mängd platser längs med den Skandinaviska fjällkedjan. Dalafjällen, Femundsmarka nationalpark, Sarek, Kebnekaisefjällen, norska Jotunheimen och Dovre fjell, Sulitelma runt, Jämtlandsfjällen är bara några av våra favoriter.
Läs mer

Flerdagars, privatbokningar

FJÄLLVANDRING MELLAN STUGOR

Fjällvandring mellan stugor är för dig som vill vandra över flera dagar men bo lite bekvämare än i tält samt vandra med lätt packning. Vi erbjuder vandring mellan stugor på flera platser i den Skandinaviska fjällkedjan. Dalafjällen inklusive norska Femundsmarka, Jämtlandsfjällen, Kungsleden, Kebnekaise och Abiskofjällen, Padjelantaleden, Vindelfjällen är några av våra favoriter. Läs mer

Flerdagars, privatbokningar

TURSKIDÅKNING GRUNDKURS

Skidåkning på bra fjällskidor där vi gör våra egna spår är en fantastisk upplevelse. För att upplevelsen ska bli bra får du på denna kurs lära dig skidtekniken, grundläggande kunskap om fjällsäkerhet och navigering. Då kursen skräddarsys så anpassar vi fokusområden utefter dina/era behov. Kursen erbjuds i Grövelsjöfjällen, Idre, Fjätervålen och Lofsdalen.
Läs mer eller skicka en förfrågan

Heldag eller flerdagars, privatbokningar

TURSKIDÅKARDAG

För dig som redan behärskar skidtekniken och kan skida i olika snöförhållanden och lutning erbjuder vi upplevelseturer där vi fokuserar på rolig turskidåkning och härlig naturupplevelse. Turskiddag erbjuds i Grövelsjöfjällen, Idrefjällen, Fjätervålen och Lofsdalen.
Läs mer eller skicka en förfrågan

Heldag, privatbokningar

TOPPTURSDAG

Topptursdag är för dig som vill komma högre upp och i mer lutning än vad man kan uppleva på turskidor. Vi anpassar val av tur efter dina förutsättningar och en topptursdag kan både vara kurs för dig som är nybörjare till att vi letar de bästa toppturerna för dig som redan har skidvanan. Topptursdag erbjuds i Grövelsjöfjällens svensk och norska berg, Idrefjällen, Fjätervålen. Topptursskidor finns bland annat att hyra vid Fjätervålen och Grövelsfjälls skidanläggningar.
Läs mer eller skicka en förfrågan

Heldag, privatbokningar

TURSKIDÅKNING MELLAN STUGOR

Turskidåkning mellan stugor är för dig som vill ut på flerdagarstur men bo bekvämt och skida med lätt packning. Längs den Skandinaviska fjällkedjan finns en mängd stugor som bland annat ägs av den Svenska och Norska turistföreningen men också stugor som ägs av samebyar, privatpersoner, och Länsstyrelsen. Läs mer

Flerdagars, privatbokningar

TURSKIDÅKNING MED TÄLT

Turskidåkning med pulka och tält är för dig som vill ut på en vinterexpedition eller kanske utveckla dina kunskaper för egna vinteräventyr. Vi erbjuder såväl enstaka nätter för dig som vill prova på till expeditioner över flera veckor. Dalafjällen, Jämtlandsfjällen, norska Hardangervidda, Sarek är några av våra favoritområden. Vi skräddarsyr helt utifrån din förmåga och önskemål.
Läs mer

Flerdagars, privatbokningar

TURSKIDÅKNING FAMILJ

Turskidåkning familj är för dig som vill uppleva vinterfjället i sällskap med barn eller barnbarn. Tillsammans med barn blir skidåkningen ofta lekfull och kul och vi lägger fokus på at vara ute och glömmer räkna kilometrar. I Familjekonceptet kan vi erbjuda allt från enstaka dagar, prova på att vintertälta till flerdagarsturer med boende i stuga eller tält. Heldagsturer erbjuds i Dalafjällen och flerdagars en mängd områden i den Skandinaviska fjällkedjan.

Heldag eller flerdagars, privatbokningar

Låt oss göra något kul tillsammans.

Translate »
%d bloggare gillar detta: