TURSKIDÅKNING INTROKURS

Introduktionskurs
Turskidåkning

FRÅN 850 SEK per person
Antal dagar: 1

Plats: Dalarna ( Grövelsjön, Fjätervålen, Idre)

En lärorik dag för dig som är nyfiken på och vill lära dig grunderna i turskidåkning

Turskidåkning ger dig möjlighet att färdas fritt i skogen och på fjället bortanför spårsystemen där du kan hitta orörd snö och låta din upptäckarglädje visa vägen. På introkursen får du lära dig hur utrustningen fungerar, skidteknik på platten, uppför och utför samt grunderna i navigering på vinterfjället och vad du behöver göra för att turen ska bli säker. Utöver ny kunskap får du också en härlig skiddag där vi tillsammans letar fina stråk att skida i.

Introduktionskursen är perfekt för dig som är nybörjare eller vill få en snabb uppdatering av dina kunskaper.

  • Hantera utrustningen
  • Teknik platten, uppför och utför
  • Navigation med karta, kompass, telefon
  • Fjällsäkerhet
  • En utvecklande och skön dag på fjället

PRISER PER PERSON

1 PERSON ………….3 500 SEK
2 PERSONER ……… 1 800 SEK
3-4 PERSONER……. 1 300 SEK
5-8 PERSONER………..850 SEK

PROGRAM

Vi möts på överenskommen plats och startar med presentation och genomgång av gruppens nuvarande kunskapsnivå. Vi går igenom utrustningen och planering. Vi startar med att lägga tid på skidteknik så att grunderna finns där innan vi tar oss längre upp på fjället. Under dagen övar vi de moment som gör turskidandet enkelt, roligt, säkert. och njuter av att vara ute på skidor. Lunch äter vi utomhus men gräver vårt eget skydd eller uppsöker en raststuga om det behövs.

Efter denna dag är målet att du ska ha en god grund och inblick i turskidåkning, ha grundläggande färdigheter för turer på egen hand samt kunskap för att fortsätta din utveckling.

I priset ingår

  • Heldag med certifierad fjällguide
  • Lån av säkerhetsutrustning
    (vindsäck, spade)
  • Lån av karta och kompass

Startplats

Denna kurs kan genomföras på flera destinationer såsom Grövelsjön , Idrefjällen och Fjätervålen men också i tex södra
Härjedalen med Lofsdalen och Funäsdalsområdet

Förkunskaper

Denna kurs riktar sig främst till dig som är nybörjare på turskidåkning eller vill få en snabb uppdatering. Du behöver inte ha erfarenhet av turskidåkning men du har åkt skidor i spår eller pistad backe och har normal konditionsnivå. Är du helt nybörjare på skidor lägger vi mer tid på skidteknik och anpassar innehållet i övrigt. Rekommenderad ålder är från 15 år men har ni yngre barn som vill delta så kontakta oss för dialog.

Packlista egen utrustning

Packlista för vad du behöver ha med dig på denna aktivitet hittar du HÄR

Övrig information

För din egen säkerhet ber vi dig meddela eventuella allergier, sjukdomar som kan ha betydelse och vara bra för guiden att ha kännedom om. Se över ditt försäkringsskydd så det täcker den aktuella aktiviteten.

Translate »
%d bloggare gillar detta: