TURSKIDÅKNING UPPLEVELSETURER

Upplevelseturer på turskidor

FRÅN 850 SEK PER PERSON
Antal dagar: 1 dag
Plats: Fjätervålen, Grövelsjön, Idre, Vedungsfjällen, Gränslandet.

Turskidåkning är upptäckarglädje, lekfullhet, naturupplevelse och en skön fysisk aktivitet.

Området där vi bor och arbetar kallas Gränslandet och består av 2000 kvadratkilometer skyddad natur i Dalarna, Norge och Härjedalen och är ett av världens bästa områden för turskidåkning. Få känner detta område bättre än vi. och vi kan därmed erbjuda dig unika upplevelser utifrån dina mål och aktuella snö- och väderförhållanden.

Upplev Gränslandet på turskidor

Naturen i Gränslandet erbjuder unika möjligheter för skidturer som är både roliga och ger stor naturupplevelse. Här finns fina låglänta fjälltoppar som är möjliga att skida över med turskidor, flerhundraåriga träd i fjällskogen och ett rikt djurliv med bland annat fjäll- och skogsfåglar, järv, myskoxar, renar och älg. Vi erbjuder skidturer i hela detta område samt några platser som gränsar till detta. Start och mötesplats görs upp med dig utifrån dina önskemål i samband med bokning.

TURSKIDDAG I GRÄNSLANDET PASSAR DIG SOM VILL HA EN

  • Familjedag på turskidor
  • Naturfototur för dig som vill uppleva något speciellt djur, fågel eller miljö
  • Skidtur över en eller flera fjälltoppar
  • Skogskidtur
  • En skön, rolig och avslappnad tur på fjället

PRIS PER PERSON

1 PERSON ……………3 500 SEK
2 PERSONER…………1 800 SEK
3-4 PERSONER……. .1 300 SEK
5-8 PERSONER………..850 SEK

I priset ingår heldag med certifierad fjällguide, låna av säkerhetsutrustning (vindsäck, spade)

Vill du boka en skidtur över flera dagar med övernattning eller boka flera dagsturer i rad? kontakta oss för pris

Program

Vi möts på överenskommen plats för start av skidtur eller samåkning till startpunkten. Efter presentation går vi igenom planen och tillser att all utrustning som behövs är med. Vi har självklart kontakt med er innan för att bidra att förutsättningarna är de rätta inför den aktuella dagen. Under dagen fikar och äter vi lunch ute och i övrigt anpassas dagen utifrån vad vi kommit överens om vid bokning.

Startplats

Beroende på var du bor och vad du vill uppleva väljer vi start och mötesplats i samråd med dig vid bokning. Populära platser för att starta turer är tex Fjätervålen, Storfjäten, Klutsjön, Grövelsjön, Lövåsen, Städjan-Nipfjällets parkeringar, Idrefjäll samt flera platser längs vägen mot norska Elgå. Vi kan ofta erbjuda samåkning till startplats.

Förkunskaper

För att genomföra en skidtur över en heldag behöver du ha normal kondition och skiderfarenhet utifrån den tur vi ska göra. Vi anpassar turen efter din förmåga

Packlista egen utrustning

Packlista för vad du behöver ha med dig på denna aktivitet hittar du HÄR

Övrig information

För din egen säkerhet ber vi dig meddela eventuella allergier, sjukdomar som kan ha betydelse och vara bra för guiden att ha kännedom om. Se över ditt försäkringsskydd så det täcker den aktuella aktiviteten.

För bokning med kort framförhållning ring till Lars Svanerud på telefonnummer 072-528 43 79

Translate »
%d bloggare gillar detta: