TURSKIDDAG I GRÖVELSJÖFJÄLLEN

Turskidor är vinterns motsvarighet till fjällvandring eller om man så vill längdskidåkningen offpist. Med lekfullhet, nyfikenhet och fokus på att få till en härlig dag på fjället färdas vi med skidor glidande över snön. Grövelsjöfjällens svenska och norska område håller värdsklass för turskidåkning. Här finns en varierad fjällmiljö som gör att det oavsett väder går att hitta bra turer. Här nedan hittar du några förslag som också är några av våra favoriter. Vi skräddarsyr gärna en tur utifrån just dina mål och förutsättningar så tveka inte att kontakta oss med en förfrågan.

Salsfjellet runt

Starten för turen är vid Sjöstugan där vi tar oss över ån med sikte på den norska gränsen. Salsfjellet ser brant ut men vi tar oss lätt över i passet mitt på bergsryggen. Utsikten är fantastisk och skidåkningen sagolik.

Sushögda runt

Denna tur startar och slutar vid fjällparkeringen på den norska sidan. Sushögda runt bjuder på härlig turskidåkning och fantastiska vyer. En av våra absoluta favoriter.

3 toppar

Turen startar och slutar på 800 meter över havet vid STF Grövelsjöns Fjällstation varifrån vi snabbt tar oss upp ovanför trädgränsen. Hela turen är sedan ovanför trädgränsen när vi skidar över de tre topparna 1000 meterstopparna, Jakobshöjden, Fosksjökläpparna och Blåkläppen. Innan vi glider ner till Fjällstationen.

Lillvätteshågna runt

Turen startar och slutar i Lövåsen i Grövelsjöområdets södra del. I bra väder brukar vi skida över Djupgravsstöten och sedan runda Lillvätteshågna. En tur med stor vildmarkskänsla och fina vyer.

Storvätteshågna

Dalarnas och Svealands högsta berg 1204 meter över havet. Vår variant är en rundtur som är 21 km lång, dvs en lång dagstur, där vi skidar upp via leden på fjället västra sida och sedan utför på den södra.

Skräddarsytt

Familjedag på turskidor, fjällkurs, fototur eller något annat. Vi skräddarsyr en dag på turskidor utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Gruppstorlek

Max 8 deltagare. Vid större grupp kontakta oss för dialog

Privat guide

Turen är med privat guide för att på bästa sätt kunna anpassa utifrån just era förutsättningar och önskemål. Pris per grupp för max 8 personer enligt nedan

1 person 3 800 kr
2 personer 4 100 kr
3 personer 4 400 kr
4 personer 4 700 kr
5 personer 5 000 kr
6 personer 5 300 kr
7 personer 5 600 kr
8 personer 5 900 kr

I priset ingår guidning av certifierad fjällguide samt spade och vindsäck. Samåkning med guiden kan ordnas för upp till 4 personer.

Varför anlita oss?

Vi är lokala och certifierade fjällguider som regelbundet rör oss i området och därmed har bra koll på snöförhållanden och förutsättningar för att på bästa sätt kunna anpassa turen utifrån era förutsättningar.

Hyra av utrustning

Om du behöver hyra utrustning för turskidor så finns det att hyra på tex STF Grövelsjön Fjällstation

Praktisk information
Utrustning att ta med

Turskidor
Stighudar
Pjäxor
Stavar
Skidglasögon
Solglasögon
Mössa
Handskar
Extra varma vantar
Förstärkningsjacka fodrad syntet eller dun
Vind och vattentät jacka med huva och byxa
Underställ lager 1
Fleecetröja lager 2
Ullsockor
Ryggsäck ca 30 liter
Termos med dryck
Lunchpaket tex smörgås eller mattermos och gärna snacks som du kan ha lättåtkomligt
Sittunderlag

Utrustning som ingår att låna

Spade och vindsäck

Guiden har förstahjälpen utrustning och kommunikations utrustning som kan användas utan mobiltäckning.

Krav på deltagare

Normal fysisk form.
Ta del av säkerhetsregler. Du hittar dessa här Säkerhetsregler Turskidåkning

Skicka bokningsförfrågan

Translate »
%d bloggare gillar detta: