DAGSTURER TILL FOTS OCH PÅ SKIDOR

IDREFJÄLLEN, FJÄTERVÅLEN, GRÖVELSJÖFJÄLLEN, VEDUNGSFJÄLLEN OCH ANGRÄNSANDE OMRÅDEN I NORGE

Fjällvandring – dagsturer

Antal dagar: Halvdag max 3,5 timmar, Heldag max 8 timmar
Period: maj till oktober
Svårighetsgrad: Turen anpassas till dig, din familj eller grupp
Avgångar: Dagsturer genomförs på förfrågan

Pris
Halvdag: 3 500 kr för upp till 4 personer. Därefter + 500 kr per extra person
Heldag: 4 500 kr för upp till 4 personer. Därefter +800 kr per extra person
Vid grupper med fler än 8 deltagare lämnas pris på förfrågan

Beskrivning

Dagstursvandringar skräddarsys på förfrågan för dig, din familj eller grupp. Då jag utgår från min bas i Fjätervålen så finns många möjliga områden som erbjuder fina vandringsmöjligheter med fina upplevelser för alla. Populära områden för guidade turer är Idrefjällen och Fjätervålen med Städjan och Nipfjällets naturreservat, Vedungsfjällen som är beläget mellan Fjätervålen och Lofsdalen samt Grövelsjöfjällens svenska och Norska område. Då detta är ett område jag känner mycket väl efter flera år av guidande, egna turer och sedan 2018 har jag denna plats som mitt hem året runt kan jag lova dig en unik tur, historier från området och sjävklart en massa fakta om djur och natur. Kontakta mig för att starta dialogen och planeringen. Här nedan ser du några förslag på dagstursvandringar.

TRE TOPPAR

Sträcka: 14 km
Plats: Grövelsjöfjällen
Upplev Långfjällets milsvida fjällvidder. På turen tre toppar vandrar vi från STF Grövelsjöns fjällstation över Blåkläppen, Fosksjökläpparna och Jakobshöjden. Turen kan kortas av genom att välja bort en topp.

BÅTHUSBERGET, DJUPSJÖBERGET

Sträcka: 10 km
Plats: Grövelsjöfjällen, Norge
En kuperad rundvandringen som bjuder på både fin fjällskog och milsvid utsikt. Ett av få berg i området som har riktigt branta stup.

ELGÅTJÖNNA RUNT

Sträcka: 6-14 km.
Plats: Grövelsjöfjällen, Norge
En vandring med flera möjliga val. Den fina lilla tjärnen ligger bara några få kilometer från vägen men området erbjuder mycket fina möjligheter till vandring på bergen ovanför tjärnen. En favorit som jag ofta återvänder till.

Translate »
%d bloggare gillar detta: