VINTERCAMP LIVALLEN FJÄLLFÄBOD

Vinter Camp Livallen Fjällfäbod

6 525 SEK PER PERSON
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 14-17 mars

Plats: Grövelsjöfjällen, Dalarna

Vi älskar att hitta unika boenden med fina turskidmöjligheter i området runt dessa.

Livallen fjällfäbod har anor från 1700-talet och är belägen i Grövelsjöfjällsområdet 9 kilometer från närmaste väg, omgiven av fjällskog men nära till Kalfjället. Med Livallen som bas har både en mysigt boende och mycket bra möjligheter till fin turskidåkning i både fjällskog och på kalfjället.

Vinter Camp Livallen Fjällfäbod riktar sig till dig som har vana från turskidåkning och tillsammans med andra vill uppleva turskidåkning bortanför leder och umgås i mysig, enkel och unik stugmiljö.

6 525 SEK PER PERSON

Program

Inför resan
Vi vill att du som vår gäst ska ha de bästa förutsättningar för en bra upplevelse. Inför denna resa får du råd och tips hur du bäst förbereder dig. Vi erbjuder också personlig coaching via telefon och epost om du vill det. Samtliga deltagare bjuds in till ett digitalt möte cirka två veckor innan avgång. Har du inte möjlighet att delta på det så kontaktar vi dig via telefon för att stämma av, informera och ge dig möjlighet att få svar på eventuella frågor.

Dag 1, startdag
Vi träffas vid Lövåsen,klockan 09:30, som är beläget i Grövelsjöfjällens södra del. Här finns Lövåsgårdens Fjällhotell samt flera stugor för dig som vill ha boende natten innan vi ses. Vid klockan 10 är har vi fördelat den gemensamma packningen och mat som inte transporterats upp i förväg. och är redo att skida iväg på vårt äventyr. Lövåsen ligger 800 meter över havet så ganska snart når vi trädgränsen och skkidar inledningsvis utmed en markerad vinterled. Vi väljer dock en annan väg och skidar fritt över fjället. Vi stannar för fika och lunchpaus där vi äter vår medhavda matsäck. Observera att du första dagen behöver ha med en egen matsäck medan övriga dagar ingår. Sista biten ner till stugan går genom fin fjällskog. Framme vid stugan installerar vi oss, tänder eld i spisen och känner värmen och mysfaktorn stiga. Vi dukar upp något gott att äta som vi avnjuter samtidigt som några av oss startar med middagen. Under dagarna hjälps vi åt med att laga mat, hämta vatten, ved och hålla städat. I stugan finns 3 bäddar på bottenvåning samt 4 madrassbäddar på ett sovloft. Vi har även tillgång till en liten stuga med 2 bäddar där guiderna kommer sova.

Dag 2-3, dagstursdagar
Vi njuter av stuglivet, lugnet och enkelheten. Vatten hämtar vi ute, ved och utedass finns i närliggande byggnad. Vi gör oss ingen brådska till frukost men utnyttjar självklart dagarna till att utforska närområdet på turskidor. Inom räckhåll finns fin fjällskog och kalfjället nedanför Dalarnas högsta fjäll Storvätteshågna.

Dag 4, Vi skidar åter till Lövåsen
Vi äter frukost, packar, städar stugan och skidar sedan mot Lövåsen. Vi väljer en annan rutt än när vi skidade hit för att få uppleva så mycket som möjligt av områdets natur. Liksom de andra dagarna njuter vi av skidåkning samt raster med fika och lunch. Sen eftermiddag når vi vår Lövåsen och detta äventyr är slut.

I priset ingår
  • Digitalt informationsmöte och personlig rådgivning inför turen
  • 4 skiddagar med certifierad fjällguide
  • 3 nätter boende i Livallens fjällfäbod från 1700-talet
  • Helpension från middag dag 1 till lunch dag 4
  • Lån av säkerhetsutrustning såsom spade och vindsäck

Startplats

Lövåsen parkering

Förkunskaper

Denna tur passar dig som har skidvana av turskidåkning, fysisk förmåga att skida flera dagar i sträck i varierad fjällterräng och olika snöförhållanden. Med guide så är vi max 7-8 personer som hjälps åt, sover och umgås nära varandra vilket ställer krav på att du är en person som vill bidra till god stämning för allas trivsel. Sträckorna vi skidar under dessa dagar är 10-15 km

Packlista egen utrustning

Packlista för vad du behöver ha med dig på denna aktivitet hittar du HÄR

Övrig information

För din egen säkerhet ber vi dig meddela eventuella allergier, sjukdomar som kan ha betydelse och vara bra för guiden att ha kännedom om. Se över ditt försäkringsskydd så det täcker den aktuella aktiviteten.

Translate »
%d bloggare gillar detta: