TOPPTURSDAG

Visste du att det i Dalafjällen finns 39 toppar som når 1000 meter eller mer över havet? Några av dessa erbjuder bra möjligheter för toppturer med skidor Dessutom finns de norska fjällen som gränsar till Grövelsjöområdet som en extra bonus samt några toppar i Härjedalen inom räckhåll.

Toppturer i Grövelsjöfjällen

Grövelsjöfjällen erbjuder en rad alternativ för toppturer på skidor både ovan och i fjällskogen. Elgåhogna med sina 1 460 möh och 700 höjdmeter från start till stopp sticker ut och är en populär tur. Det finns dock många fina alternativ med lägre fallhöjder såsom Lifjellet, Båthusberget, Salsfjället, Sjöhöjden, Jakobshöjden samt de skogsklädda sluttningar som omger sjön.

TOPPTURSDAG I GRÖVELSJÖFJÄLLEN

Toppturer i Fjätervålen och Idrefjällen

I Fjätervålen och Idrefjällen finns 3 toppar som erbjuder bra möjligheter för topptus på skidor. Fjätervålen har fina sluttningar som passar nybörjaren och erbjuder en trevlig tur upp genom den mycket fina och unika fjälltallskogen innan man kommer ovan trädgränsen . Städjan och Nipfjället är de två andra alternativen och här finns också en brantare sluttningar ovan trädgräns.

TOPPTURSDAG FJÄTERVÅLEN / IDREFJÄLLEN

Utrustning för topptur

Varje deltagare som går med oss på topptur får låna tranciver, spade och sond. Du behöver ha egen eller hyra skidor med gåbindning, pjäxa med gåläge alternativt splitboard eller telemarksutrustning.

Här kan du hyra utrustning för topptur

FJÄTERVÅLENIDRE FJÄLLGRÖVELFJÄLL

Translate »
%d bloggare gillar detta: