UPPLEVELSER PÅ TURSKIDOR

Dagsturer på skidor i Grövelsjöfjällen

Grövelsjöfjällens svenska och norska område håller världsklass för turskidåkning. Här finns unik och fin fjällskog, milsvisa fjällvidder och låglänta fjäll varav flera går utmärkt att skida upp och ner ifrån på turskidor. Under en turskiddag skidar vi mest utanför vinterlederna, utforskar fina miljöer och letar upp rolig turskidåkning anapassad till din nivå.

TURSKIDDAG I GRÖVELSJÖFJÄLLEN

Dagsturer på skidor i Fjätervålen och Idrefjällen

Det stora och fina, Städjan och Nipfjällets naturreservat, norr om Idre och väster om Fjätervålen är både spännande och roligt att utforska på turskidor. Här finns sluttningar som är kul att glida utför på turskidor, ett rikt djurliv som lämnar spår i snön och dramatiska vyer med de branta fjällsidorna från Nipfjället och Städjan. I områdets norra delar är det om möjligt ännu vildare. I reservatate finns ett par fina raststugor som är en perfekt och mysig plats för lunchrasten om vi inte väljer att bygga vår egen snösoffa i solskenet.

TURSKIDDAG I FJÄTERVÅLEN, IDRE

Flerdagarsturer på skidor i Dalafjällen

Norra dalafjällen har mycket fina förutsättningar för skidturer med pulka och tält eller att skida mellan stugor och utforska området över flera dagar. Totalt i det svens, norska området finns mer än 2000 kvadratkilometer av skyddad natur som bidrar till att du får uppleva flerhundraåriga fjälltallar, varglav, unikt djurliv i en natur som har en liten påverkan av människan. Området är en del av den sydligaste delen av Sapmi med aktiv renskötsel.

FLERDAGARS TURER I DALAFJÄLLEN

Skida mellan stugor på Kungsleden
Translate »
%d bloggare gillar detta: